Slovenija
17 ogledov

Pretesno za krožišče

Živa Filej Broder na poti do OŠ v ozadju opozarja tudi na Bleiweisovo cesto, kje Žurnal24 main
Cestna ureditev. Mestna uprava odstopa od pobude po postavitvi začasnega krožišča na Kidričevi cesti.

Začasnega montažnega krožišča na Kidričevi cesti pri Osnovni šoli (OŠ) Franceta Prešerna Kranj ne bo. Kranjska mestna uprava je zaradi pomanjkanja prostora odstopila od namere o postavitvi, pobudo za ureditev in povečanje prometne varnosti pa spet prepustila lastniku ceste – Direkciji RS za ceste (DRSC).

Premajhna površina
“Obstoječa površina je za postavitev začasnega krožišča premajhna. Če bi ga želeli postaviti, bi morali asfaltirane površine povečati. V državnem projektu obnove je na tem mestu predvideno križišče s semaforji,” so bili skopi v kabinetu župana Mohorja Bogataja. Zakaj teh površin v skladu s projektom, ki ga je pripravila prejšnja mestna uprava, ni mogoče izdelati ter kaj se je zgodilo z vlogo in pričakovanim soglasjem DRSC, na Mestni občini Kranj niso pojasnili in so nas po nadaljnja pojasnila usmerili v Ljubljano. DRSC nam jih do konca tedna ni posredovala. Tako med drugim ni jasno, ali bodo s semaforizacijo križišča kaj pohiteli.

Križišče leži med OŠ in zdravstvenim domom, lučaj proč je fakulteta za organizacijske vede, med dvema avtobusnima postajališčema. “V prometnih konicah je prav kaotično. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila nesreča,” je ob ustanovitvi civilne pobude na Facebooku opozorila Živa Filej Broder. Njen strah sicer deli več kot 500 članov. Pojasnilu, da je prostora za začasno krožišče premalo, Filej Broderjeva ne verjame. “Podobno križišče na Planini na cesti Jaka Platiše je verjetno celo na manjši površini,” pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.