Prevara ustavnega sodišča?

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Novi zapleti. Poti Ankarana do samostojnosti še ni konec. Napoved veta državnega sveta.
Oglej si celoten članek

“Nedavna odločitev ustavnega sodišča je neutemeljena in sloni na lažnih izjavah nekaterih vpletenih akterjev,” so v torek sporočili s koprske občine in za sredo napovedali tiskovno konferenco. Na njej bodo razkrili, zakaj menijo, da so bili ustavni sodniki ob odločanju o samostojnosti Ankarana prevarani. Presojali so tudi na temelju pisma o položaju italijanske manjšine v bodoči novi občini, ki ga je podpisal njen predstavnik Sergio Angelini. Na novinarski konferenci bosta ob županu Borisu Popoviču o tem govorila še podžupan in predsednik skupnosti Italijanov Koper Alberto Scheriani ter poslanec Roberto Battelli.

“Tega ne želim niti komentirati. Težko razumem, da predstavniki italijanske skupnosti ne prispevajo k sožitju. Pismo je korektno in Angelini ni lagal in ni bil deležen groženj. Naj nam dajo mir,” ob tem pravi Gregor Strmčnik, eden od pobudnikov samostojnosti Ankarana.

Stekle pa naj bi že priprave na prepričevanje tudi državni svetnikov, da naj sprejmejo veto na novi zakon o občini Ankaran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.