Slovenija
19 ogledov

Prevara ustavnega sodišča?

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Novi zapleti. Poti Ankarana do samostojnosti še ni konec. Napoved veta državnega sveta.

“Nedavna odločitev ustavnega sodišča je neutemeljena in sloni na lažnih izjavah nekaterih vpletenih akterjev,” so v torek sporočili s koprske občine in za sredo napovedali tiskovno konferenco. Na njej bodo razkrili, zakaj menijo, da so bili ustavni sodniki ob odločanju o samostojnosti Ankarana prevarani. Presojali so tudi na temelju pisma o položaju italijanske manjšine v bodoči novi občini, ki ga je podpisal njen predstavnik Sergio Angelini. Na novinarski konferenci bosta ob županu Borisu Popoviču o tem govorila še podžupan in predsednik skupnosti Italijanov Koper Alberto Scheriani ter poslanec Roberto Battelli.

“Tega ne želim niti komentirati. Težko razumem, da predstavniki italijanske skupnosti ne prispevajo k sožitju. Pismo je korektno in Angelini ni lagal in ni bil deležen groženj. Naj nam dajo mir,” ob tem pravi Gregor Strmčnik, eden od pobudnikov samostojnosti Ankarana.

Stekle pa naj bi že priprave na prepričevanje tudi državni svetnikov, da naj sprejmejo veto na novi zakon o občini Ankaran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.