Prevelike razlike med dostopnostjo do interneta

Foto: Žurnal24 Internet je zagotovo eden od najpomembnejših dosežkov v moderni človeški zgodovi
Razlike med dostopnostjo do širokopasovnega interneta v državah Evropske unije naj bi bile prevelike. Razlog tiči predvsem v pomanjkanju ustrezne alternativne infrastrukture.
Oglej si celoten članek

Evropska komisarka za informacijsko družbo in medije Viviane Reding ugotavlja, da so razlike med dostopnostjo do širokopasovnega interneta v posameznih državah Evropske unije prevelike. Po komisarkinem mnenju je nesprejemljivo, da vrzel med najboljšimi in najslabšimi narašča, čeprav je Evropa vodilna v svetu glede dostopa do širokopasovnega interneta. Krivec za njegovo slabo rast naj bi bila predvsem pomanjkljiva konkurenca na trgu telekomunikacij. To bodo poskušali rešiti z novo reformo, ki jo bo Redingova predstavila 13. novembra.

Po podatkih, ki so jih objavili v Bruslju, ima največjo gostoto širokopasovnih internetnih priključkov Danska s 37,2 odstotka prebivalcev. Najslabšo gostoto pa ima Bolgarija, kjer ima širokopasovni internetni priključek 5,7 odstotka prebivalcev. V Sloveniji je takih 15,3 odstotka vseh prebivalcev, kar državo uvršča na sredino lestvice. Slovenija je sicer pod povprečjem celotne EU, po katerem ima dostop do širokopasovnega internetnega priključka 18,2 odstotka vseh prebivalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.