Preverite lahko, kako so glasovali vaši sosedje

Foto: Saša Despot referendum drugi tir Foto: Boštjan Tacol slovenija 25.10.2010 Angelca Likovic, intervju, Pop tv, Kranjceva, Ljubljana, fo
Ogledate si lahko rezultate glasovanja po vseh voliščih. Preverili smo, kje je kraljevala Angelca Likovič.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Državne volilne komisije so objavili datoteko, v kateri so zbrani rezultati glasovanja po vseh voliščih. Preverite lahko torej izide glasovanja na vašem domačem volišču. Datoteko lahko najdete na tej povezavi. Datoteka je precej obsežna, zato priporočamo uporabo iskalnika, ki ga lahko odprete s kombinacijo tipk CTRL in F. 

Kje je Angelca Likovič naredila najboljši vtis

Foto: Boštjan Tacol slovenija 25.10.2010 Angelca Likovic, intervju, Pop tv, Kranjceva, Ljubljana, fo

Angelca Likovič je največji uspeh dosegla na volišču na naslovu Lindek 7 pri Frankolovem, kjer je zanjo glasovalo več kot osem odstotkov vseh, ki so oddali veljavne glasovnice, a je šlo zgolj za štiri volilce, saj je na volišču veljavne glasovnice oddalo le 49 ljudi. Več kot šest odstotkov je prejela še v župnišču župnije Trojica na Blokah, v Gasilnem domu Log v volilnem okraju Trebnje, v gasilskem domu Luče pri Grosuplju, v Postojni na volišču v podjetniškem inkubatorju, na Osnovni šoli Leskovec v volilnem okraju Ptuj. Le eno od teh volišč (Luče) je imelo oddanih več kot sto glasov. 

Foto: Anže Petkovšek Volitve 2017 Andrej Šiško

Andrej Šiško na je določenih nekaj voliščih dosegel izjemen rezultat, praktično vsa so na vzhodu. Na volišču Strmec pri Destrniku je dobil skoraj 28 odstotkov od sicer le 18 oddanih glasov. Med večjimi volišči (več kot dvesto oddanih glasov) je v KS Dravski Dvor v Mariboru dobil skoraj 15 odsotkov, na OŠ Martin Konšak pa skoraj 13 odsotkov. 

Foto: Saša Despot Marjan Šarec

Marjan Šarec je na 14 voliščih dobil 60 odstotkov glasov ali več, rekord pa je z 79 odstotki glasov postavil v Gabrovnici v volilnem okraju Kamnik. Med volišči, kjer je dosegel izjemen rezultat izstopata dve volišči, ki nista iz njegovega domačega volilnega okraja: Gasilski dom Novi kot (Ribnica) in Vrh pri Mlinšah, Izlake. 

Pahorjev odličen rezultat v romskem naselju Pušča

Foto: Anže Petkovšek Borut Pahor

Pahorjevega rekordnega rezultata se ne bi sramoval niti Tito. Na volišču Borovec (Kočevje) je dobil 92 odstotkov glasov, res pa je glasovalo le 13 ljudi. 

Na več voliščih je dosegel več kot 80 odstotkov. Med drugim v romskem naselju Pušča v Murski Soboti, na volišču v avtobusni postaji Prelože (Ilirska Bistrica), Košarovci, Moravske Toplice II, Lončarovci (volilni okraj Murska Sobota) ter na voliščih Trtnik 6 (Tolmin), Cvišlerji (Kočevje) in Ložina (Ptuj).Gre za volišča z manj kot sto oddanimi glasovi, največje je v Pušči (86 oddanih glasov). 

Na nobenem volišču Pahor ni dobil manj kot deset odstotkov. 

Kandidata so izvolili starejši

Kot smo že poročali, je Državna volilna komisija v prvem krogu volitev zbirala tudi statistične podatke volilcev, ki so prišli na volišče. Gre za prve tovrstne statistične podatke za volitve, marsikateri volilec pa zbiranja ni niti opazil. "Zbirali smo statistične podatke, spol in starost volilca, na podlagi katerega smo ga uvrstili v eno od štirih kategorij," je pojasnil direktor državne volilne komisije Dušan Vučko.
Volitve Če ste v nedeljo šli na volišče, so o vas zbrali tudi naslednje podatke

Med tistimi, ki so v prvem krogu prišli na volišče, je bilo najmanj tistih iz prve starostne skupine, 34 odstotkov, in bistveno več 65 odstotkov tistih, ki so starejši od 61 let. Na volišča je prišlo okoli 50 tisoč več žensk kot moških.

Foto: zurnal24.si Udeležba na predsedniških volitvah po starostnih skupinah
Od vseh volivcev v starostni skupini med 18 in 30 let jih je na volišča prišla le tretjina, medtem ko je v starostni skupini nad 61 let glasovalo 56 odstotkov vseh volilnih upravičencev. Tudi v starostni skupini med 31 in 45 let je bila volilna udeležba zelo nizka, le 38-odstotna. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 17:07 7. November 2017.

    volili jih bodo samo cigani saj so isti, kradejo, lažejo itd... LOPOVI !...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

  • 16:05 7. November 2017.

    Pahor razural v romskem naselju ... .... kaj to pomeni, svoji k svojim ali kaj?

  • 15:48 7. November 2017.

    Kot predsednik države ima zelo malo kompetenc. Vsi bi radi diktatorja, a so mu kremplji porezani. Se pa dobro znajde …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.