Previdno ob uporabi karbida

Foto: Žurnal24
Policija pred velikonočnimi prazniki opozarja na problematiko, povezano z različnimi napravami, ki se uporabljajo za pokanje.
Oglej si celoten članek

Predvsem ob uporabi acetilena ali karbida, ki sicer ni prepovedan, je potrebna še posebna pazljivost, saj lahko pride do hudih telesnih poškodb, svetujejo na Policijski upravi (PU) Murska Sobota.

Kot pojasnjujejo, je uporaba karbida in drugih plinskih zmesi za pokanje sicer dovoljena, vendar bodo posameznika, ki s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, kaznovali z globo v višini 134 evrov.

Pirotehnični izdelki, katerih glavni učinek je pok, so seveda prepovedani, kršitelji pa bodo oglobljeni s kaznijo od 400 do 1200 evrov.

Možnarji sodijo med orožje
S PU Morska Sobota opozarjajo tudi, da v posameznih delih Slovenije med velikonočnimi prazniki pogosto uporabljani možnarji sodijo med orožje, zato morajo biti prijavljeni. Posameznik, ki uporablja možnar, mora zanj imeti tudi priglasitveni list. Poleg tega je "njihova uporaba možna le v okviru organiziranih javnih prireditev pod pogoji, ki veljajo za izvedbo takšnih zbiranj in kot jih določi upravni organ".

Dodajajo pa še, da pokanje ni dovoljeno v nočnem času med 22. in 6. uro, ko to lahko moti nočni mir in počitek. V primeru kršitve bodo kršitelji kaznovani najmanj z globo v višini 83 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.