Pri Jelušičevi 231 ljudi manj

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Število zaposlenih v upravnem delu ministrstva za obrambo se je v mandatu Ljubice Jelušič zmanjšalo.
Oglej si celoten članek

Od 22. novembra 2008 pa do 28. julija 2011 se je število zaposlenih zmanjšalo za 231. V omenjenem obdobju ni bila v redno delovno razmerje zaposlena nobena oseba, ki bi bila predhodno zaposlena za določen čas.

Število zaposlenih v Slovenski vojski je naraslo za 492 oseb, kar je, poudarjajo na ministrstvu, manj, kot je bilo načrtovano ob začetku mandata. Državni zbor je namreč takrat sprejel, da se število pripadnikov SV poveča na 8.500. Kasneje je bila ta številka znižana na osem tisoč pripadnikov, danes pa število pripadnikov SV znaša 7.544 pripadnikov in pripadnic. Za letošnje in prihodnje leto je predvideno zmanjšanje te številke.

Kot so sporočili z omenjenega ministrstva, bodo tudi v prihodnje nadaljevali z restriktivno politiko zaposlovanja, ki velja tudi za SV. "V Slovenski vojski v letu 2010 nismo izvajali in prav tako v letu 2011 ne izvajamo novih zaposlitev, temveč le nadomeščamo pripadnike, ki jim je prenehalo delo iz različnih razlogov," so še zapisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.