Slovenija
3 ogledov

Pri Jelušičevi 231 ljudi manj

Ljubica Jelušič Anže Petkovšek
Število zaposlenih v upravnem delu ministrstva za obrambo se je v mandatu Ljubice Jelušič zmanjšalo.

Od 22. novembra 2008 pa do 28. julija 2011 se je število zaposlenih zmanjšalo za 231. V omenjenem obdobju ni bila v redno delovno razmerje zaposlena nobena oseba, ki bi bila predhodno zaposlena za določen čas.

Število zaposlenih v Slovenski vojski je naraslo za 492 oseb, kar je, poudarjajo na ministrstvu, manj, kot je bilo načrtovano ob začetku mandata. Državni zbor je namreč takrat sprejel, da se število pripadnikov SV poveča na 8.500. Kasneje je bila ta številka znižana na osem tisoč pripadnikov, danes pa število pripadnikov SV znaša 7.544 pripadnikov in pripadnic. Za letošnje in prihodnje leto je predvideno zmanjšanje te številke.

Kot so sporočili z omenjenega ministrstva, bodo tudi v prihodnje nadaljevali z restriktivno politiko zaposlovanja, ki velja tudi za SV. "V Slovenski vojski v letu 2010 nismo izvajali in prav tako v letu 2011 ne izvajamo novih zaposlitev, temveč le nadomeščamo pripadnike, ki jim je prenehalo delo iz različnih razlogov," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.