Pričakujejo 50 tisoč gostov

Foto: Žurnal24 "V Izoli smo pripravili program vodenega ogleda mesta. Pričakujemo, da bomo s te
Gastronomski zakladi Istre. Letos bodo zaokrožili 13 prireditev v vseh treh občinah.
Oglej si celoten članek

Lani je v Kopru prvič potekal projekt Gastronomski zakladi Istre, letos pa se je projekt razširil na vse tri obalne občine. Gastronomski zakladi Istre združujejo 13 prireditev v vseh treh občinah (Festival zlate oljčne vejice, Šparga fest, Praznik refoška, Solinarski praznik, Praznik artičok, Praznik oljk, rib in vina ...) pod eno streho. V projektu, ki bo letos potekal spomladi in jeseni, sodeluje tudi 14 restavracij s ponudbo dnevnih tematskih menijev in z vodenimi tematskimi večeri vsak četrtek. Vključenih je še 28 obalnih oljkarjev in 40 vinarjev.

Kot pojasnjuje Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper, je bila lanska izkušnja s projektom zelo dobra, letos pa v vseh treh občinah pričakuje okoli 50 tisoč gostov. "Gostje v zadnjem času želijo, da se jim v ceno vključi čim več produktov, ki jih plačajo takoj in jim ni treba več razmišljati, kaj bo, ko bodo prišli v sam kraj," pove Jadran Furlanič, direktor Turističnega združenja Portorož. Ravno zato so hoteli Lifeclass gostom tudi pripravili posebno ponudbo, kjer bodo v sklopu nočitev dobili kuponček z dvema tematskima večerjama v zaledju Istre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.