Slovenija
24 ogledov

Pričakujejo 50 tisoč gostov

"V Izoli smo pripravili program vodenega ogleda mesta. Pričakujemo, da bomo s te Žurnal24 main
Gastronomski zakladi Istre. Letos bodo zaokrožili 13 prireditev v vseh treh občinah.

Lani je v Kopru prvič potekal projekt Gastronomski zakladi Istre, letos pa se je projekt razširil na vse tri obalne občine. Gastronomski zakladi Istre združujejo 13 prireditev v vseh treh občinah (Festival zlate oljčne vejice, Šparga fest, Praznik refoška, Solinarski praznik, Praznik artičok, Praznik oljk, rib in vina ...) pod eno streho. V projektu, ki bo letos potekal spomladi in jeseni, sodeluje tudi 14 restavracij s ponudbo dnevnih tematskih menijev in z vodenimi tematskimi večeri vsak četrtek. Vključenih je še 28 obalnih oljkarjev in 40 vinarjev.

Kot pojasnjuje Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper, je bila lanska izkušnja s projektom zelo dobra, letos pa v vseh treh občinah pričakuje okoli 50 tisoč gostov. "Gostje v zadnjem času želijo, da se jim v ceno vključi čim več produktov, ki jih plačajo takoj in jim ni treba več razmišljati, kaj bo, ko bodo prišli v sam kraj," pove Jadran Furlanič, direktor Turističnega združenja Portorož. Ravno zato so hoteli Lifeclass gostom tudi pripravili posebno ponudbo, kjer bodo v sklopu nočitev dobili kuponček z dvema tematskima večerjama v zaledju Istre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.