Pričakujejo povišico

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Cimos. Novi predsednik uprave Jerko Bartolić je naredil dober vtis na predstavnike sindikatov.
Oglej si celoten članek

“Sem prijetno presenečen,” je po včerajšnjem sestanku z novo upravo Jerka Bartolića povedal Cimosov sindikalni predstavnik Trajko Isovski. Sindikati, ki so se sestali z upravo, so dobili zagotovilo, da odpuščanj v Sloveniji ne bo. Prestrukturiranje in racionalizacija, ki ju napovedujejo v Cimosu, se nanašata na hčerinske družbe v tujini (predvsem kmetijski steber) ter na pogodbene delavce. “Pričakovati je, da bo v prihodnje manj dela za zunanje, a podrobnosti ne poznam,” je bil glede tega 
redkobeseden sindikalist.

“Glede plač pričakujemo, da bodo šle navzgor, predvidoma za tri odstotke, saj ravno končujemo pogajanja z delodajalci kovinske in elektroindustrije,” je optimističen Sašo Ristič, območni sekretar Skeia. Zdaj so oči uprte v vlado oziroma njenega predstavnika Gašparja Gašparja Mišiča, ki je pomoč države oziroma sistemsko rešitev za Cimos obljubil do 26. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.