Slovenija
35 ogledov

Pričakujejo povišico

primorska03.01.08...anketa...razprodaje...saso ristic...foto: suzana kos... Suzana Kos
Cimos. Novi predsednik uprave Jerko Bartolić je naredil dober vtis na predstavnike sindikatov.

“Sem prijetno presenečen,” je po včerajšnjem sestanku z novo upravo Jerka Bartolića povedal Cimosov sindikalni predstavnik Trajko Isovski. Sindikati, ki so se sestali z upravo, so dobili zagotovilo, da odpuščanj v Sloveniji ne bo. Prestrukturiranje in racionalizacija, ki ju napovedujejo v Cimosu, se nanašata na hčerinske družbe v tujini (predvsem kmetijski steber) ter na pogodbene delavce. “Pričakovati je, da bo v prihodnje manj dela za zunanje, a podrobnosti ne poznam,” je bil glede tega 
redkobeseden sindikalist.

“Glede plač pričakujemo, da bodo šle navzgor, predvidoma za tri odstotke, saj ravno končujemo pogajanja z delodajalci kovinske in elektroindustrije,” je optimističen Sašo Ristič, območni sekretar Skeia. Zdaj so oči uprte v vlado oziroma njenega predstavnika Gašparja Gašparja Mišiča, ki je pomoč države oziroma sistemsko rešitev za Cimos obljubil do 26. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.