Pričakujemo velike težave zaradi močnega dežja

Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku Foto: CZ Novo mesto Plaz v Štravberku
Vremenoslovci do vključno sobote napovedujejo pogosto deževje, tudi v nedeljo se bodo pojavljale še posamezne plohe. Nevarnost zemeljskih plazov je še večja. Z njimi se še vedno spopadajo v Šoštanju in Novem mestu.
Oglej si celoten članek

"Pričakujemo večje težave zaradi močnega dežja predvsem na vzhodu države, pa tudi v južni in osrednji Sloveniji," svari Janko Merše z agencije za okolje. Arso je za omenjene dele države izdal opozorilo pred nevarnostjo močneje narastlih vodotokov, zaradi precejšnje namočenosti se bodo lahko prožili zemeljski plazovi.

Težave se plazovi se tako nadaljujejo. V Šoštanju se že drugi dan spopadajo s plazom soteske Penk, zaradi katerega so morali v noči na sredo evakuirati šest družin, dve sta nocoj še vedno spali pod tujo streho.

Evakuirati so morali tudi družino iz Štravberka, občina Novo mesto, kjer je stanovanjsko hišo z ene strani plaz zasul do višine šestih metrov, dva prostora sta popolnoma zasuta z zemljo. Novomeški in gasilci iz Otočca so plazišče zavarovali, na njem kopljejo jarke in preusmerjajo tok vode.

Plaz je včeraj prizadel tudi gasilce iz Krškega; zaradi manjšega zdrsa zemljine se je na gasilski dom podrl hrast, ki je na objektu poškodoval okrog pet kvadratnih metrov strehe.

Zaradi Arsovega opozorila so dolenjski in posavski gasilci pa tudi njihovi kolegi na vseh ostalih območjih države v pripravljenosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.