Pridelovalcev konoplje vse več

Foto: PU Ljubljana Laboratorij konoplje. Foto: PU Celje Konoplja Foto: PU Murska Sobota Murska sobota konoplja Foto: PU Maribor Zaseg konoplje. Foto: PU Celje Konoplja Foto: PU Celje konoplja
V Sloveniji je pridelava konoplje v porastu. Po mnenju policije je k temu pripomogla tudi gospodarska kriza. Mnogi zaradi brezposelnosti gojijo konopljo in tako služijo denar.
Oglej si celoten članek

V zadnjem obdobju so policisti po vsej Sloveniji zasegli veliko količino prepovedane rastline konoplje. Skupno je policija v letošnjem letu zasegla 6.831 rastlin ilegalno gojene konoplje v 35 prostorih, prirejenih za gojenje.

Pridelava v porastu

Proizvodnja prepovedane droge konoplje je v zadnjih letih v porastu. "Če je slovenska policija v letu 2009 evidentirala 11 prostorov, ki so bili prirejeni za gojenje konoplje pod umetno ustvarjenimi pogoji, je bilo v letu 2010 evidentiranih 42 tovrstnih prostorov. V letošnjem letu, do 14. oktobra, je bilo evidentiranih 35 tovrstnih prostorov. Nekateri od teh prostorov so bili izredno sofisticirani in se je v njih do štirikrat letno pridelovalo skoraj do 1.600 rastlin," so nam sporočili z Generalne policijske postaje.

K porasti prispevala gospodarska kriza

Policisti menijo, da je razlogov za porast pridelave konoplje več. "Po vsej verjetnosti je k porastu tovrstne dejavnosti posameznikov in nekaterih kriminalnih skupin prispevala svetovna gospodarska kriza in naraščajoča brezposelnost. Namreč, kot je bilo neposredno v nekaterih primerih ugotovljeno, je bila za nekatere posameznike ta inkriminirana dejavnost edini vir zaslužka. Drugi razlog pa je lahka dostopnost sadik konoplje in semen, ki so v nekaterih državah v prosti prodaji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.