Pridivjal čez mejo in bežal po Sloveniji

Foto: Žurnal24 Tujec se je izognil mejni kontroli in poskušal pobegniti pred policisti. (Foto:
Murskosoboški policisti v nedeljo dlje časa lovili divjega tujega voznika, ki je s Hrvaške v Slovenijo peljal mimo mejne kontrole, polomil zapornice in poskušal zbežati. Ustavili so ga šele z blokado.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se je na mejni prehod Gibina iz smeri Hrvaške ob 5.20 z osebnim avtomobilom znamke seat ibiza in hrvaškimi tablicami pripeljal 32-letni državljan Hrvaške.

Skozi spuščene zapornice v Slovenijo
32-letnik se na mejnem prehodu ni ustavil, temveč je z nezmanjšano hitrostjo skozi spuščene zapornice zapeljal v Slovenijo in pri tem poškodoval zapornice in svoj osebni avtomobil. Policist je o dogodku takoj obvestil operativno-komunikacijski center, ki je za pobeglim voznikom napotil tri policijske patrulje.

Opitega tujca za volanom so policisti kazensko ovadili, zaradi šestih prometnih prekrškov, ki jih je storil, pa podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru. Tam so mu že izrekli globo v višini 3.250 evrov, za pol leta izgon iz Slovenije in prepoved uporabe vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.

Ignoriral opozorila, divjal naprej
Voznika so izsledili v naselju Veščiča, vendar ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s katerimi so ga policisti zaustavljali. Z nezmanjšano hitrostjo je peljal proti Ljutomeru, ves čas pa so mu sledili tudi policisti.

V Ljutomeru je pobegli voznik, da bi se izognil zasledovalcem, zapeljal na dvorišče športne dvorane, med obračanjem trčil v zaščitno ograjo in nato v sprednji del službenega vozila policije.

Drugi dve policijski vozili, ki sta mu sledili, je obvozil in z divjo vožnjo nadaljeval naprej proti hipodromu, kjer mu je policist s poškodovanim službenim vozilom postavil blokado. Pobegli voznik je še enkrat trčil v že prej poškodovani službeni avtomobil, kjer je obstal. Policisti so ga obvladali in mu odvzeli prostost. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi so osumljenca pridržali.

Foto: Žurnal24



Odklonil alkotest, naredil šest prekrškov
Voznik je kazal tudi očitne znake alkoholiziranosti, zato so policisti zanj odredili preizkus, ki pa ga je odločno odklonil, je še sporočil Jožef Prša, tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.