Prihaja hladna fronta, to prinaša

Foto: Profimedia Mraz je v zadnjih dneh pošteno pritisnil.
Foto: Profimedia Mraz je v zadnjih dneh pošteno pritisnil.
Hladna fronta bo Slovenijo zajela v soboto.
Oglej si celoten članek

Današnje temperature bodo pomladne, najvišje med 9 in 15 stopinj Celzija. Sprva bo še delno jasno, popoldne pa se bo redvsem v vzhodnih krajih prehodno zmerno pooblačilo, napoveduje Arso.

Jutrišnje najnižje temperature bodo 3 do 1, ob morju okoli 3, čez dan pa se bo spet ogrelo, najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 °C. Zmerno oblačno bo, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. 

Oblačnost bo naraščala

V četrtek bo zmerno, v severni Sloveniji občasno pretežno oblačno. V petek bo pretežno jasno, zvečer bo od zahoda oblačnost naraščala. Ob morju se lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Še naprej bo razmeroma toplo.

V petek bo sprva večinoma sončno, čez dan bo od zahoda oblačnost naraščala. Ob morju se lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V soboto se bo preko srednje Evrope pomikala hladna fronta, ki bo v manjši meri vplivala tudi na vreme pri nas, napovedujejo pri Arsu. Za njo se bo nad zahodno Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredini prihodnjega tedna začelo slabeti. Naši kraji bodo večinoma na njegovem obrobju. Plitev ciklon se bo najverjetneje nahajal v Sredozemlju.

Le nekoliko se bo ohladilo

V soboto kaže na precej oblačno vreme, možen bo rahel dež. Od nedelje naprej kaže na delno jasno in najverjetneje suho vreme. Več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo v torek in sredo pihala šibka burja. Le nekoliko se bo ohladilo. V soboto in nedeljo bo najvišja temperatura po nižinah od 10 do 15 °C, potem pa bo okoli 10 °C. Jutranje temperature bodo v notranjosti okoli ledišča.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:51 14. Februar 2024.

    Kako lepi in naravni oblaki,čim več se sprehajajte,in vdihavajte

  • 12:05 14. Februar 2024.

    Namig za naslednji prispevek. Po hladni fronti prihaja topla. Dajte se kaj o tem napisat . In potem bo spet …

  • 09:30 14. Februar 2024.

    Ne vem kje vi vidite hladno fronto,gledam napoved od petka do nedelje,pa so napovedane temperature za popoldne med 13 in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.