Slovenija
85160 ogledov

Prihaja hladna fronta, to prinaša

mraz polje sonce Profimedia Mraz je v zadnjih dneh pošteno pritisnil.
Hladna fronta bo Slovenijo zajela v soboto.

Današnje temperature bodo pomladne, najvišje med 9 in 15 stopinj Celzija. Sprva bo še delno jasno, popoldne pa se bo redvsem v vzhodnih krajih prehodno zmerno pooblačilo, napoveduje Arso.

Jutrišnje najnižje temperature bodo 3 do 1, ob morju okoli 3, čez dan pa se bo spet ogrelo, najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 °C. Zmerno oblačno bo, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. 

Oblačnost bo naraščala

V četrtek bo zmerno, v severni Sloveniji občasno pretežno oblačno. V petek bo pretežno jasno, zvečer bo od zahoda oblačnost naraščala. Ob morju se lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Še naprej bo razmeroma toplo.

V petek bo sprva večinoma sončno, čez dan bo od zahoda oblačnost naraščala. Ob morju se lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V soboto se bo preko srednje Evrope pomikala hladna fronta, ki bo v manjši meri vplivala tudi na vreme pri nas, napovedujejo pri Arsu. Za njo se bo nad zahodno Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredini prihodnjega tedna začelo slabeti. Naši kraji bodo večinoma na njegovem obrobju. Plitev ciklon se bo najverjetneje nahajal v Sredozemlju.

Le nekoliko se bo ohladilo

V soboto kaže na precej oblačno vreme, možen bo rahel dež. Od nedelje naprej kaže na delno jasno in najverjetneje suho vreme. Več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo v torek in sredo pihala šibka burja. Le nekoliko se bo ohladilo. V soboto in nedeljo bo najvišja temperatura po nižinah od 10 do 15 °C, potem pa bo okoli 10 °C. Jutranje temperature bodo v notranjosti okoli ledišča.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 13:51 14.februar 2024.

    Kako lepi in naravni oblaki,čim več se sprehajajte,in vdihavajte

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 12:05 14.februar 2024.

    Namig za naslednji prispevek. Po hladni fronti prihaja topla. Dajte se kaj o tem napisat . In potem bo spet sledila hladna fronta.... Štofa za novinarje kolikor hočeš

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:30 14.februar 2024.

    Ne vem kje vi vidite hladno fronto,gledam napoved od petka do nedelje,pa so napovedane temperature za popoldne med 13 in 15 stopinj!!!