Prihaja lahko do okvar elektronskih naprav

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Povečane aktivnosti sonca, ki smo jim priča zadnje dni, lahko povzročajo težave pri sprejemu GPS-signalov. Kakovost navigacije je lahko slabša, prihaja lahko do okvar elektronskih naprav.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je včeraj Zemljo zajela močna sončna nevihta, tudi danes opažajo povečane aktivnosti sonca. Kot so sporočili iz službe za GPS na Geodetskem inštitutu Slovenije, lahko povečana aktivnost med drugim vpliva na delovanje elektronskih naprav in telekomunikacij.

"Povzroča lahko težave pri sprejemu GPS-signalov, kar poslabša kakovost navigacije ter tudi okvaro elektronskih naprav. Nedelovanje je lahko le začasno," pojasnjuje Sandi Berk iz Geodetskega inštituta Slovenije. In kaj vam svetuje, če vam ponagajajo elektronske naprave? "Pomagati se zaenkrat ne da. Gre za naraven pojav, ki nam lahko dela težave. Dobro je, da ljudje vedo, da je to lahko posledica povečane aktivnosti Sonca," pojasnjuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.