Slovenija
59 ogledov

Prihaja lahko do okvar elektronskih naprav

sončna nevihta Shutterstock
Povečane aktivnosti sonca, ki smo jim priča zadnje dni, lahko povzročajo težave pri sprejemu GPS-signalov. Kakovost navigacije je lahko slabša, prihaja lahko do okvar elektronskih naprav.

Po tem, ko je včeraj Zemljo zajela močna sončna nevihta, tudi danes opažajo povečane aktivnosti sonca. Kot so sporočili iz službe za GPS na Geodetskem inštitutu Slovenije, lahko povečana aktivnost med drugim vpliva na delovanje elektronskih naprav in telekomunikacij.

"Povzroča lahko težave pri sprejemu GPS-signalov, kar poslabša kakovost navigacije ter tudi okvaro elektronskih naprav. Nedelovanje je lahko le začasno," pojasnjuje Sandi Berk iz Geodetskega inštituta Slovenije. In kaj vam svetuje, če vam ponagajajo elektronske naprave? "Pomagati se zaenkrat ne da. Gre za naraven pojav, ki nam lahko dela težave. Dobro je, da ljudje vedo, da je to lahko posledica povečane aktivnosti Sonca," pojasnjuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.