Prihajajo deževni dnevi

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Vremenska napoved za konec tedna znova ni kaj preveč obetavna. V soboto bo še pretežno jasno, v nedeljo že oblačno. Ponekod bo deževalo.
Oglej si celoten članek

Jutri zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, najvišje dnevne od 13 do 20 stopinj Celzija.

Podrobnejšo vremensko napoved najdete na spletni strani vreme.net.

Sobota oblačna, nedelja (tudi) deževna
Po napovedih Agencije za okolje RS (Arso) bo v soboto v zahodni Sloveniji oblačno in večinoma suho, drugod bo še pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. V nedeljo bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi deževalo. Tudi v ponedeljek, torek in sredo nas bodo spremljale deževne kaplje.

Rekordno nizko povprečno temperaturo v oktobru smo namerili leta 1974. V Portorožu je bilo denimo takrat povprečje okoli 9, v Ljubljani malce nad 6, na Kredarici pa –7 stopinj Celzija.

Oktober najhladnejši v zadnjih 7 letih
Še kot zanimivost: oktobra so bile temperature povsod po Sloveniji nižje kot v dolgoletnem povprečju. Največji odklon so zabeležili v vzhodni polovici države in visokogorju, kjer je segel do –2 stopinji, drugod je bil manjši od –1 stopinje Celzija. Letošnji oktober je bil tako najhladnejši v zadnjih sedmih letih.

"Osončenost je bila glede na običajne razmere po državi precej skromna, povprečje so presegli le na območju Nove Gorice. Nad 75 odstotkov običajnega sončnega vremena so imeli v zahodni polovici države, na Koroškem in v severnem delu Štajerske. Drugod niso dosegli treh četrtin povprečnega sončnega obsevanja," še ugotavljajo na Arsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.