Slovenija
30 ogledov

Prihajajo deževni dnevi

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vremenska napoved za konec tedna znova ni kaj preveč obetavna. V soboto bo še pretežno jasno, v nedeljo že oblačno. Ponekod bo deževalo.

Jutri zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, najvišje dnevne od 13 do 20 stopinj Celzija.

Podrobnejšo vremensko napoved najdete na spletni strani vreme.net.

Sobota oblačna, nedelja (tudi) deževna
Po napovedih Agencije za okolje RS (Arso) bo v soboto v zahodni Sloveniji oblačno in večinoma suho, drugod bo še pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. V nedeljo bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi deževalo. Tudi v ponedeljek, torek in sredo nas bodo spremljale deževne kaplje.

Rekordno nizko povprečno temperaturo v oktobru smo namerili leta 1974. V Portorožu je bilo denimo takrat povprečje okoli 9, v Ljubljani malce nad 6, na Kredarici pa –7 stopinj Celzija.

Oktober najhladnejši v zadnjih 7 letih
Še kot zanimivost: oktobra so bile temperature povsod po Sloveniji nižje kot v dolgoletnem povprečju. Največji odklon so zabeležili v vzhodni polovici države in visokogorju, kjer je segel do –2 stopinji, drugod je bil manjši od –1 stopinje Celzija. Letošnji oktober je bil tako najhladnejši v zadnjih sedmih letih.

"Osončenost je bila glede na običajne razmere po državi precej skromna, povprečje so presegli le na območju Nove Gorice. Nad 75 odstotkov običajnega sončnega vremena so imeli v zahodni polovici države, na Koroškem in v severnem delu Štajerske. Drugod niso dosegli treh četrtin povprečnega sončnega obsevanja," še ugotavljajo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.