Prijavili so ga pooblaščenki

Foto: Arhiv DZ
Foto: Arhiv DZ
Potni stroški. Policisti zahtevajo nadzor nad Gorenakom.
Oglej si celoten članek

Koprski policisti in policisti generalne policijske uprave ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) očitajo, da njihovih osebnih podatkov ne varuje dovolj skrbno. Sindikat policistov Slovenije (SPS) je zato informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar s prijavo predlagal, naj na MNZ opravi izredni nadzor.

"Prijava je bila podana zaradi posebnega izpisa podatkov zaposlenih v policiji, ki na leto prejmejo več kot pet tisoč evrov potnih stroškov. Ob osnovnih podatkih je izpis vseboval naslove prebivališč zaposlenih. Ta zbirka podatkov pa je bila objavljena v informacijskem sistemu policije," pojasnjujejo v SPS.

Pirc Musarjeva to objavo še preverja. Prav tako ugotavlja, kdo od zaposlenih je lahko te podatke prebral. "Lahko pa v tej fazi rečem, da je večina informacij na seznamu po vsej verjetnosti informacij javnega značaja," dodaja informacijska pooblaščenka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:19 20. Marec 2012.

    Prijavijo naj KK saj je ona bila zadnja policijska ljubljenka.

  • 21:57 19. Marec 2012.

    http://signup.wazzub.info/?lrRef=2812d8d9 poglej si mal fajn zadeva za zasluzt kksn dodatn euro <br />INFO: http://cvenk.blog.com/

  • 09:25 19. Marec 2012.

    spet ena kost za "rajo", sindikati se oglašajo kao, da so nezadovoljni z ravnanjem Gorenaka ? iz vsega ne nič, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.