Slovenija
14 ogledov

Prijavili so ga pooblaščenki

Vinko Gorenak med zaslišanjem Arhiv DZ
Potni stroški. Policisti zahtevajo nadzor nad Gorenakom.

Koprski policisti in policisti generalne policijske uprave ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) očitajo, da njihovih osebnih podatkov ne varuje dovolj skrbno. Sindikat policistov Slovenije (SPS) je zato informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar s prijavo predlagal, naj na MNZ opravi izredni nadzor.

"Prijava je bila podana zaradi posebnega izpisa podatkov zaposlenih v policiji, ki na leto prejmejo več kot pet tisoč evrov potnih stroškov. Ob osnovnih podatkih je izpis vseboval naslove prebivališč zaposlenih. Ta zbirka podatkov pa je bila objavljena v informacijskem sistemu policije," pojasnjujejo v SPS.

Pirc Musarjeva to objavo še preverja. Prav tako ugotavlja, kdo od zaposlenih je lahko te podatke prebral. "Lahko pa v tej fazi rečem, da je večina informacij na seznamu po vsej verjetnosti informacij javnega značaja," dodaja informacijska pooblaščenka.

Komentarjev 4
  • Trsten 12:19 20.marec 2012.

    Prijavijo naj KK saj je ona bila zadnja policijska ljubljenka.

  • Bumb 21:57 19.marec 2012.

    http://signup.wazzub.info/?lrRef=2812d8d9 poglej si mal fajn zadeva za zasluzt kksn dodatn euro INFO: http://cvenk.blog.com/

  • Klemen Zec 09:25 19.marec 2012.

    spet ena kost za "rajo", sindikati se oglašajo kao, da so nezadovoljni z ravnanjem Gorenaka ? iz vsega ne nič, le videz bo kako so sindikati dejavni.veliko trušča in malo ostalega !?