Prijeli enega najbolj iskanih Slovencev

Foto: Europol Foto: Europol Danijel Borojevič
V Bosni in Hercegovini so izsledili slovenskega državljana Danijela Borojevića.
Oglej si celoten članek

Enega najbolj iskanih slovenskih ubežnikov Danijela Borojevića so po skoraj dveh desetletjih skrivanja aretirali v Banjaluki. Pripadniki banjaluške policije so ga identificirali v četrtek, poročajo lokalni mediji. Po aretaciji v Banja Luki je bil predan na pristojno sodišče. Zanj je bila izdana mednarodna Interpolova tiralica zaradi oboroženega ropa banke v Celju.

45-letni Danijel Borojević, doma iz Tržiča, je domnevno 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju. Zaposlenim je grozil z vojaško avtomatsko puško in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine. Sostorilci so bili po ropu prijeti, Borojeviću in omenjenemu znesku pa policija v 19 letih ni prišla na sled. Obstajali so sumi, da se pod drugo identiteto skriva v Bosni in Hercegovini ali drugi državi v regiji.

Manj kot leto do zastaranja

Iz Predstavništva policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete so informacijo potrdili. Kot so navedli, ''Nas je INTERPOL Sarajevo, BIH, v začetku julija obvestil, da je bil na podlagi mednarodne tiralice, izdane od Okrožnega sodišča v Celju, prijet slovenski državljan. Sodišče BIH je zoper slovenskega državljana odredilo izročitveni pripor in pozvalo slovenske pravosodne organe, da jim v času trajanja pripora pošljejo izročitveno dokumentacijo.''

Iz Okrožnega sodišča v Celju so sporočili, da bo prošnja za izročitev posredovana v BIH po diplomatski poti. ''Kdaj bo izročitev izvedena še ni znano,'' so še navedli in pojasnili, da kazenski pregon zastara 29.5.2022.

Foto: Europol Danijel Borojevič dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 15:13 8. Julij 2021.

    šus u tatinsko bućo, ćim prestopi mejo - qurba kramer miljon u tatinski đep - pa Nč rdeća qurba

  • 14:38 8. Julij 2021.

    Slovenec? Ali slovenski državljan?

  • 14:04 8. Julij 2021.

    BAZA DANTE.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.