Slovenija
19599 ogledov

Prijeli enega najbolj iskanih Slovencev

1/2
Europol
V Bosni in Hercegovini so izsledili slovenskega državljana Danijela Borojevića.

Enega najbolj iskanih slovenskih ubežnikov Danijela Borojevića so po skoraj dveh desetletjih skrivanja aretirali v Banjaluki. Pripadniki banjaluške policije so ga identificirali v četrtek, poročajo lokalni mediji. Po aretaciji v Banja Luki je bil predan na pristojno sodišče. Zanj je bila izdana mednarodna Interpolova tiralica zaradi oboroženega ropa banke v Celju.

45-letni Danijel Borojević, doma iz Tržiča, je domnevno 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju. Zaposlenim je grozil z vojaško avtomatsko puško in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine. Sostorilci so bili po ropu prijeti, Borojeviću in omenjenemu znesku pa policija v 19 letih ni prišla na sled. Obstajali so sumi, da se pod drugo identiteto skriva v Bosni in Hercegovini ali drugi državi v regiji.

Manj kot leto do zastaranja

Iz Predstavništva policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete so informacijo potrdili. Kot so navedli, ''Nas je INTERPOL Sarajevo, BIH, v začetku julija obvestil, da je bil na podlagi mednarodne tiralice, izdane od Okrožnega sodišča v Celju, prijet slovenski državljan. Sodišče BIH je zoper slovenskega državljana odredilo izročitveni pripor in pozvalo slovenske pravosodne organe, da jim v času trajanja pripora pošljejo izročitveno dokumentacijo.''

Iz Okrožnega sodišča v Celju so sporočili, da bo prošnja za izročitev posredovana v BIH po diplomatski poti. ''Kdaj bo izročitev izvedena še ni znano,'' so še navedli in pojasnili, da kazenski pregon zastara 29.5.2022.

Danijel Borojevič | Avtor: Europol Europol
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16