Prijeli moškega, ki je zadrževal talce

Foto: EPA Toulouse Foto: EPA Toulouse Foto: EPA Toulouse Foto: Reuters Toulouse talci
Policija je ujela moškega, ki je na banki v Toulousu zadrževal talce, sta za Reuters dejala dva policijska vira.
Oglej si celoten članek

Moškega, ki naj bi bil član Al Kaide, so aretirali po tem, ko je policija sprožila napad nanj in ga ranila. Talci so tako osvobojeni.

Eno talko kmalu izpustil

Kot so dopoldne poročali tuji mediji, naj bi bil med talci tudi direktor banke CIC. Policija je območje okoli banke takoj zaprla za javnost. Nato je moški popoldne izpustil eno talko, o treh pa se je še pogajal.

Viri pri francoski policiji so povedali, da policija še vedno ne ve, ali je zajetje talcev posledica neuspelega ropa ali je moški načrtoval ugrabitev.

Moški je namreč vstopil v banko in stalno hotel denar, a ga zaposleni niso jemali resno. Zatem je izvlekel pištolo in vse zaposlene vzel za talce. Nato je enkrat ustrelil v zrak in zahteval pogovor s policijo. Pri tem ni bil nihče ranjen.

Moški sam sebe imenuje Boumaza, trdil je tudi, da je povezan z Al Kaido, po navedbah policije pa že ima policijsko kartoteko.

Toulouse spet v ospredju

Toulouse je bil v ospredju pozornosti svetovne javnosti že marca, ko je skrajnež Mohamed Merah pred judovsko šolo v tem mestu ustrelil tri otroke in učitelja, kasneje pa je bil ubit med policijskim obleganjem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:57 20. Junij 2012.

    No, še kako urco življenja ima.

  • 13:39 20. Junij 2012.

    A francoska policija nima nobenega Rista snajperista,da tega obrezanca zadene med oči,tako,kot nekoč Old Shatterhand v yugowesternih o Vinetou-ju!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.