Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Prijeli moškega, ki je zadrževal talce

Toulouse talci
1/4
Reuters
Policija je ujela moškega, ki je na banki v Toulousu zadrževal talce, sta za Reuters dejala dva policijska vira.

Moškega, ki naj bi bil član Al Kaide, so aretirali po tem, ko je policija sprožila napad nanj in ga ranila. Talci so tako osvobojeni.

Eno talko kmalu izpustil

Kot so dopoldne poročali tuji mediji, naj bi bil med talci tudi direktor banke CIC. Policija je območje okoli banke takoj zaprla za javnost. Nato je moški popoldne izpustil eno talko, o treh pa se je še pogajal.

Viri pri francoski policiji so povedali, da policija še vedno ne ve, ali je zajetje talcev posledica neuspelega ropa ali je moški načrtoval ugrabitev.

Moški je namreč vstopil v banko in stalno hotel denar, a ga zaposleni niso jemali resno. Zatem je izvlekel pištolo in vse zaposlene vzel za talce. Nato je enkrat ustrelil v zrak in zahteval pogovor s policijo. Pri tem ni bil nihče ranjen.

Moški sam sebe imenuje Boumaza, trdil je tudi, da je povezan z Al Kaido, po navedbah policije pa že ima policijsko kartoteko.

Toulouse spet v ospredju

Toulouse je bil v ospredju pozornosti svetovne javnosti že marca, ko je skrajnež Mohamed Merah pred judovsko šolo v tem mestu ustrelil tri otroke in učitelja, kasneje pa je bil ubit med policijskim obleganjem.

 

Komentarjev 2