Prijeli tatinsko četverico

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Barbara Milavec)
Celjski policisti so odvzeli prostost štirim Dolenjcem, ki so jih občani zalotili pri kraji.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti so za zapahe spravili štiri osebe iz območja Novega mesta, ki so jih občani zalotili pri tatvini orodja izpred stanovanjske hiše na območju Mozirja. 41-letni osumljenec je skupaj s svojima sinovoma, starima 23 in 25 let, ter 43-letnikom izvršil najmanj 12 tatvin na Štajerskem. Četverico so že prepeljali k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor.

Pri preiskavi so zasegli še več bankovcev avstrijskih šilingov, švicarskih frankov, bonov trgovine Mercator in suhomesnati izdelek – savinjski želodec. Če pogrešate katerega od navedenih predmetov, pokličite na PU Celje, sektor kriminalistične policije ali na najbližjo policijsko postajo.

Za tarče izbrali starejše
Družba je pri svojih akcijah uporabljala metodo, na katero policisti sicer ves čas opozarjajo: za krajo so izbrali hiše, kjer prebivajo starejši. Eden ali dva od storilcev sta občane zamotila z različnimi izgovori, druga dva pa sta iz hiše medtem odnesla gotovino, zlatnino, orodje in druge vrednejše predmete.      

Celjski policisti opozarjajo občane na ustrezno samozaščitno ravnanje, neznancev pa naj ne spuščajo v stanovanja in hiše. Na območju celjske policijske uprave je bilo v zadnjem času več drznih tatvin iz hiš, minuli teden pa so odvzeli prostost štirim ljudem, ki so jih občani zalotili pri tatvini orodja izpred stanovanjske hiše.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.