Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Prijeli tatinsko četverico

Slika je simbolična. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Celjski policisti so odvzeli prostost štirim Dolenjcem, ki so jih občani zalotili pri kraji.

Kriminalisti so za zapahe spravili štiri osebe iz območja Novega mesta, ki so jih občani zalotili pri tatvini orodja izpred stanovanjske hiše na območju Mozirja. 41-letni osumljenec je skupaj s svojima sinovoma, starima 23 in 25 let, ter 43-letnikom izvršil najmanj 12 tatvin na Štajerskem. Četverico so že prepeljali k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor.

Pri preiskavi so zasegli še več bankovcev avstrijskih šilingov, švicarskih frankov, bonov trgovine Mercator in suhomesnati izdelek – savinjski želodec. Če pogrešate katerega od navedenih predmetov, pokličite na PU Celje, sektor kriminalistične policije ali na najbližjo policijsko postajo.

Za tarče izbrali starejše
Družba je pri svojih akcijah uporabljala metodo, na katero policisti sicer ves čas opozarjajo: za krajo so izbrali hiše, kjer prebivajo starejši. Eden ali dva od storilcev sta občane zamotila z različnimi izgovori, druga dva pa sta iz hiše medtem odnesla gotovino, zlatnino, orodje in druge vrednejše predmete.      

Celjski policisti opozarjajo občane na ustrezno samozaščitno ravnanje, neznancev pa naj ne spuščajo v stanovanja in hiše. Na območju celjske policijske uprave je bilo v zadnjem času več drznih tatvin iz hiš, minuli teden pa so odvzeli prostost štirim ljudem, ki so jih občani zalotili pri tatvini orodja izpred stanovanjske hiše.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.