Prikrajšani za pravico odločanja

Foto: Žurnal24 Vasja Medvešček je poudaril, da pri vsem skupaj ne gre za to, ali bo direktor Va
Dom upokojencev. Stanovalci in zaposleni podpirajo zdajšnjega direktorja.
Oglej si celoten članek
Sporna sestava sveta
Pravilnik. Medveščka, stanovalce in zaposlene moti tudi, da svet zavoda ne upošteva mnenja Komisije za preprečevanje korupcije o nezdružljivosti funkcij zaposlenih na ministrstvu in članstva v svetu javnih zavodov in da predsednik sveta zavoda ni eden od zaposlenih, kot to določa pravilnik.

Svet zavoda doma upokojencev je pred kratkim s tajnim glasovanjem zavrnil izvolitev direktorja Vasje Medveščka za nov mandat, pa čeprav je med tremi prijavljenimi edini izpolnjeval vse pogoje in zavod uspešno vodi že sedem let.
Stanovalce in zaposlene, ki ga v celoti podpirajo, je zmotilo, da je odločitev padla na podlagi tajnega glasovanja, brez vsakršne obrazložitve in brez upoštevanja njihovega mnenja, verjamejo pa tudi, da je šlo za usklajeno potezo novega sestava devetčlanskega sveta zavoda, v katerem sedi pet predstavnikov ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki imajo večino.

 

Brez pojasnila

Tega direktorja hočemo še naprej, saj je deloven, izobražen, ima vizijo, okolica ga ima rada.
Marija Melink, predsednica sveta stanovalcev

Predsednik sveta zavoda Aldo Ternovec je na vprašanje, zakaj Medvešček ni primeren za to mesto, odgovoril le, da je bilo glasovanje stvar posameznika in da se v to ne vtika. Tako je odgovoril tudi stanovalcem in Medveščku, ki sicer sprejema, da jim pojasnil formalno ni treba podati in da se zgodba zanj tu konča, moti pa ga odnos do stanovalcev in zaposlenih. Pravi tudi, da se na nov razpis najverjetneje sploh ne bo prijavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.