Slovenija
109 ogledov

Prikrajšani za pravico odločanja

Vasja Medvešček je poudaril, da pri vsem skupaj ne gre za to, ali bo direktor Va Žurnal24 main
Dom upokojencev. Stanovalci in zaposleni podpirajo zdajšnjega direktorja.
Sporna sestava sveta
Pravilnik. Medveščka, stanovalce in zaposlene moti tudi, da svet zavoda ne upošteva mnenja Komisije za preprečevanje korupcije o nezdružljivosti funkcij zaposlenih na ministrstvu in članstva v svetu javnih zavodov in da predsednik sveta zavoda ni eden od zaposlenih, kot to določa pravilnik.

Svet zavoda doma upokojencev je pred kratkim s tajnim glasovanjem zavrnil izvolitev direktorja Vasje Medveščka za nov mandat, pa čeprav je med tremi prijavljenimi edini izpolnjeval vse pogoje in zavod uspešno vodi že sedem let.
Stanovalce in zaposlene, ki ga v celoti podpirajo, je zmotilo, da je odločitev padla na podlagi tajnega glasovanja, brez vsakršne obrazložitve in brez upoštevanja njihovega mnenja, verjamejo pa tudi, da je šlo za usklajeno potezo novega sestava devetčlanskega sveta zavoda, v katerem sedi pet predstavnikov ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki imajo večino.

 

Brez pojasnila

Tega direktorja hočemo še naprej, saj je deloven, izobražen, ima vizijo, okolica ga ima rada.
Marija Melink, predsednica sveta stanovalcev

Predsednik sveta zavoda Aldo Ternovec je na vprašanje, zakaj Medvešček ni primeren za to mesto, odgovoril le, da je bilo glasovanje stvar posameznika in da se v to ne vtika. Tako je odgovoril tudi stanovalcem in Medveščku, ki sicer sprejema, da jim pojasnil formalno ni treba podati in da se zgodba zanj tu konča, moti pa ga odnos do stanovalcev in zaposlenih. Pravi tudi, da se na nov razpis najverjetneje sploh ne bo prijavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.