Primer obnove vile Simone Dimic danes na sodišču

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sporna gradnja luksuzne hiše Simone Dimic, ki so jo z materialom za Celovške dvore gradili Vegradovi delavci končno na sodišču. Pred sodnike Hilda Tovšak, Matej Košič in Roman Horvat.
Oglej si celoten članek

Na okrožnem sodišču v Ljubljani bo danes predobravnalni narok zaradi sporne obnove hiše v Murglah, ki so jo gradili Vegradovi delavci z materialom namenjenim za Celovške dvore. Pred sodnike bodo stopili nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, njen pomočnik Matej Košič in partner Simone Dimic, Roman Horvat.

Zloraba položaja in napeljevanje k kaznivemu dejanju

Tovšakovo in Košiča obtožnica, ki jo je vložilo specializirano državno tožilstvo, bremeni zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, Horvata pa napeljevanja k kaznivim dejanjem.

Horvat naj bi namreč vse svoje želje glede luksuzne obnove hiše sporočal Košiču, ta pa je z njim tudi sklenil pogodbo za gradbena dela.

Vegradovi delavci naj bi opravili za najmanj 120.000 evrov del, toliko pa naj bi znašala tudi premoženjska v korist Horvata. 

Dimičevi ni treba pred sodnike

Foto: Saša Despot Simona Dimic Simona Dimic, nekdanja vodja premierjevega kabineta, ki je s tega mesta odstopila ravno zaradi nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v Murglah, med drugim je od Nove Ljubljanske banke dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji, v tej zadevi ni obtožena, saj je Horvat vse posle sklepal v svojem imenu. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 02:27 7. Oktober 2015.

    haha en mi dal minus, ki ne deli ljudi na dobre in slabe...ampak na leve in desne in naše in …

  • 17:59 6. Oktober 2015.

    Kako? A ni pred le nekaj leti Borči izjavljal, da ima Simonca vso njegovo podporo in zaupanje? Ne razumem.

  • 13:56 6. Oktober 2015.

    na sodišču bodo teli ''poštenjakarji'' tako lagali, da se bo še satan prekrižal!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.