Slovenija
48 ogledov

Primer obnove vile Simone Dimic danes na sodišču

hiša Simona Dimic Žurnal24 main
Sporna gradnja luksuzne hiše Simone Dimic, ki so jo z materialom za Celovške dvore gradili Vegradovi delavci končno na sodišču. Pred sodnike Hilda Tovšak, Matej Košič in Roman Horvat.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani bo danes predobravnalni narok zaradi sporne obnove hiše v Murglah, ki so jo gradili Vegradovi delavci z materialom namenjenim za Celovške dvore. Pred sodnike bodo stopili nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, njen pomočnik Matej Košič in partner Simone Dimic, Roman Horvat.

Zloraba položaja in napeljevanje k kaznivemu dejanju

Tovšakovo in Košiča obtožnica, ki jo je vložilo specializirano državno tožilstvo, bremeni zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, Horvata pa napeljevanja k kaznivim dejanjem.

Horvat naj bi namreč vse svoje želje glede luksuzne obnove hiše sporočal Košiču, ta pa je z njim tudi sklenil pogodbo za gradbena dela.

Vegradovi delavci naj bi opravili za najmanj 120.000 evrov del, toliko pa naj bi znašala tudi premoženjska v korist Horvata. 

Dimičevi ni treba pred sodnike

Simona Dimic | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Simona Dimic, nekdanja vodja premierjevega kabineta, ki je s tega mesta odstopila ravno zaradi nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v Murglah, med drugim je od Nove Ljubljanske banke dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji, v tej zadevi ni obtožena, saj je Horvat vse posle sklepal v svojem imenu. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • blueone 02:27 07.oktober 2015.

    haha en mi dal minus, ki ne deli ljudi na dobre in slabe...ampak na leve in desne in naše in vaše...

  • Ferluci 17:59 06.oktober 2015.

    Kako? A ni pred le nekaj leti Borči izjavljal, da ima Simonca vso njegovo podporo in zaupanje? Ne razumem.

  • rororkoko 13:56 06.oktober 2015.

    na sodišču bodo teli ''poštenjakarji'' tako lagali, da se bo še satan prekrižal!