Primorje: Črnigoj delavcem obljubil plače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dušan Črnigoj je le obiskal stavkajoče delavce v Primorju, ki še čakajo izplačilo aprilskih in del marčevskih plač.
Oglej si celoten članek

Največji posamični lastnik Primorja Holding in dolgoletni predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj je le obiskal stavkajoče delavce. Na uro in pol dolgem sestanku, na katerem mediji niso smeli biti prisotni, je zaposlenim obljubil izplačilo preostalega dela marčevskih plač, vendar pa denarja na bančnih računih delavcev še ni.

Prvi denar obljubil v četrtek

Stavkovnemu odboru je Črnigoj obljubil, da bodo delavci preostali del marčevskih plač dobili v četrtek, aprilske plače pa naj bi zagotovili do konca meseca. Delavci bodo v četrtek nadaljevali stavko, od petka dalje pa naj bi zaposleni koristili presežek delovnih ur ali dopust, je po koncu sestanka povedal vodja stavkovnega odbora Damjan Volf. O prihodnjih stavkovnih korakih naj bi se še dogovarjali.

Delavci, ki so bili na srečanju s Črnigojem, so bili ob koncu bolj redkobesedni. Povedali so le, da jim je obljubil poplačilo vseh zaostalih obveznosti. Novega strateškega partnerja naj bi pridobili najpozneje do začetka junija. Namigov, da naj bi morebitni strateški partner Primorja prišel iz Turčije ali Kitajske, pa ni želel potrditi nihče.

"Seveda smo kot sindikalisti apelirali na odgovornost lastnikov kapitala in da skupaj poskušamo najti rešitev, če ta sploh obstaja," je povedal predsednik sindikata Konfederacija KS 90 Peter Majcen. "Upajmo, da bo komunikacija z lastniki sedaj pogostejša in hitrejša ter da bo čim prej prišlo tudi do rezultatov," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.