Slovenija
21 ogledov

Primorje: Črnigoj delavcem obljubil plače

Dušan Črnigoj (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Dušan Črnigoj je le obiskal stavkajoče delavce v Primorju, ki še čakajo izplačilo aprilskih in del marčevskih plač.

Največji posamični lastnik Primorja Holding in dolgoletni predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj je le obiskal stavkajoče delavce. Na uro in pol dolgem sestanku, na katerem mediji niso smeli biti prisotni, je zaposlenim obljubil izplačilo preostalega dela marčevskih plač, vendar pa denarja na bančnih računih delavcev še ni.

Prvi denar obljubil v četrtek

Stavkovnemu odboru je Črnigoj obljubil, da bodo delavci preostali del marčevskih plač dobili v četrtek, aprilske plače pa naj bi zagotovili do konca meseca. Delavci bodo v četrtek nadaljevali stavko, od petka dalje pa naj bi zaposleni koristili presežek delovnih ur ali dopust, je po koncu sestanka povedal vodja stavkovnega odbora Damjan Volf. O prihodnjih stavkovnih korakih naj bi se še dogovarjali.

Delavci, ki so bili na srečanju s Črnigojem, so bili ob koncu bolj redkobesedni. Povedali so le, da jim je obljubil poplačilo vseh zaostalih obveznosti. Novega strateškega partnerja naj bi pridobili najpozneje do začetka junija. Namigov, da naj bi morebitni strateški partner Primorja prišel iz Turčije ali Kitajske, pa ni želel potrditi nihče.

"Seveda smo kot sindikalisti apelirali na odgovornost lastnikov kapitala in da skupaj poskušamo najti rešitev, če ta sploh obstaja," je povedal predsednik sindikata Konfederacija KS 90 Peter Majcen. "Upajmo, da bo komunikacija z lastniki sedaj pogostejša in hitrejša ter da bo čim prej prišlo tudi do rezultatov," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.