Primorska: Dva mrtva v nesreči, to je zapis gospe, ki ju je pokopala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
"Tiho sem opazovala krike sorodnikov in njihove težke solze," je zapisala.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, s tragičnim izidom.

"Voznik, ki je v svojem avtomobilu tihotapil 8 migrantov iz Sirije, se ni obremenjeval z varnostjo in odgovornostjo. Vsi trije fantje stari 19 in 20 let, ki so bili v prtljažniku so utrpeli hude poškodbe, dva sta umrla, tretji se še bori za življenje," je zapisala humanitarka Faila Pašić iz jeseniškega društva Up in dodala, da je na Brniku sprejela družinske člane fantov, jih odpeljala v mrtvašnico, na policijo, v bolnico, kjer jim niso dali spodbudnih novic, na Inštitut sodne medicine, v azilni dom na srečanje s preživelimi. 

"Uredila sem vso potrebno dokumentacijo za pogreb in tiho opazovala krike sorodnikov in njihove težke solze," je še zapisala.

Foto: Nebojša Tejić begunci, gorica, jesenice, faila pašić "Ko sem se pogovarjala z mamico enega izmed umrlih, mi je dejala: 'Naj gre na pot, naj uide smrti, ki kosi po Siriji.' Njen otrok pa je umrl pri nas, na Brezovici, v izredno nepošteni in grozljivi smrti. Pokopan bo na Žalah, kjer sem prevzela vso odgovornost za najem grobov in pogreb, ki ga bo opravila Islamska skupnost popolnoma brezplačno, saj je transport umrlih v Sirijo nemogoč," je srečanje s starši pokojnih fantov opisala Pašićeva in dodala: "Smrt, ki je del življenja, nastavi duhovne poškodbe, ki se nikoli ne zacelijo. Bolijo, kričijo. Od kod izvirajo solze? Besede ne tolažijo. Tolažijo odnosi."

Ko so jo sorodniki umrlih fantov vprašali, kako naj se oddolžijo, je dejala: 'Ko umrem, pridite na moj pogreb.'

"Hvala Policiji, gasilcem, zdravnikom in tistemu, ki je priklical pomoč. Za resnico, ki smo jo dozoreli. Tihotapljenje ljudi je kriza človeštva. Strahovi, stiske, hrepenenja in lažna upanja, ki jih obljubljajo tihotapci. Ne odpustite jim," sklene Pašićeva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 17:17 2. December 2019.

    saj bi lahko ostali v Turčiji,Bolgariji,Grčiji,prvi varni državi,pa s papirji,ne na črno,kjer se mogoče skrivajo med njimi tudi teroristi,pa saj …

  • 15:49 2. December 2019.

    Očitno je naveza "bratov" z znanjem in razumevanjem naukov v knjigi,ki se bere kontra,zelo močna in imajo pri nas "tihe" …

  • 15:18 2. December 2019.

    Torej komunikacija med sirskimi in slovenskimi muslimani brezhibno deluje in ni bil problem poklicati svojcev, ki so glej ga zlomka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.