Primorski distributer draži elektriko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V novogoriški družbi E3, hčerinski družbi Elektra Primorske, bodo s prvim aprilom podražili električno energijo. Cena elektrike se bo za gospodinjstva zvišala za 9,4 odstotka.
Oglej si celoten članek

Vrednost položnice za povprečnega odjemalca z vključeno omrežnino, prispevki, trošarino in DDV naj bi bila višja za 4,4 odstotka. Kot so sicer danes ob tem še pojasnili iz E3, se bo za povprečnega gospodinjskega odjemalca s porabo 11 kilovatnih ur električne energije na dan končni račun za električno energijo povišal za 2,13 evra z vključenim DDV.

Zaradi odvisnosti od sprememb cen električne energije na veleprodajnem trgu ter spremenjenega razmerja cen posameznih proizvodov, ki so predmet trgovanja na borzi z električno energijo, v E3 letos ne morejo zadržati cen električne energije za oskrbo gospodinjskih odjemalcev na trenutni ravni, so pojasnili odločitev za podražitev.

Družba E3, ki je v stoodstotni lasti Elektra Primorska, z električno energijo oskrbuje 106 tisoč gospodinjskih in več kot 15 tisoč poslovnih odjemalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.