Slovenija
87 ogledov

Primorski distributer draži elektriko

daljnovod Shutterstock
V novogoriški družbi E3, hčerinski družbi Elektra Primorske, bodo s prvim aprilom podražili električno energijo. Cena elektrike se bo za gospodinjstva zvišala za 9,4 odstotka.

Vrednost položnice za povprečnega odjemalca z vključeno omrežnino, prispevki, trošarino in DDV naj bi bila višja za 4,4 odstotka. Kot so sicer danes ob tem še pojasnili iz E3, se bo za povprečnega gospodinjskega odjemalca s porabo 11 kilovatnih ur električne energije na dan končni račun za električno energijo povišal za 2,13 evra z vključenim DDV.

Zaradi odvisnosti od sprememb cen električne energije na veleprodajnem trgu ter spremenjenega razmerja cen posameznih proizvodov, ki so predmet trgovanja na borzi z električno energijo, v E3 letos ne morejo zadržati cen električne energije za oskrbo gospodinjskih odjemalcev na trenutni ravni, so pojasnili odločitev za podražitev.

Družba E3, ki je v stoodstotni lasti Elektra Primorska, z električno energijo oskrbuje 106 tisoč gospodinjskih in več kot 15 tisoč poslovnih odjemalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.