Prinaša bolj malo dela

Foto: Žurnal24 V Komisiji za preprečevanje korupcije Lukšičevo izjavo ocenjujejo kot nesprejeml
Malo delo. Funkl: Gospodarska zbornica Svetlika postavila na laž, novih delovnih mest ne bo.
Oglej si celoten članek

"Zakon o malem delu sicer ne bo vplival na povečanje števila zaposlitev, odpira le drugačne oblike dela in nove izvajalce," je v stališču do zakona zapisala Gospodarska zbornica Slovenije, kjer sicer zakon podpirajo.

Kampanja

Gibanje. V Gibanju za dostojno delo in socialno družbo so do zdaj za kampanjo porabili 5.600 evrov, ki so jih dobili od Študentske organizacije Slovenije (ŠOS).

Za celotno kampanjo nameravajo porabiti do 25 tisoč evrov, ŠOS okoli 50 tisočakov, urad vlade za komuniciranje pa sto tisočakov.

"S tem so na laž postavili ministra za delo Ivana Svetlika," meni Marko Funkl, predsednik Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Na ministrstvu so namreč napovedali, da bo malo delo prineslo več kot deset tisoč novih delovnih mest.

Ministrstvo vztraja
Na ministrstvu so se na Funklove navedbe že odzvali. Pravijo, da je cilj zakona omejiti to obliko dela izključno na začasna, občasna in priložnostna dela.

Veliko študentov pa opravlja dela, ki so nelojalna konkurenca rednim oblikam zaposlitve, zato menijo, da bodo z onemogočenjem študentskega dela to odpravili.

Funkl predvideva, da bodo posamezni samostojni podjetniki, ki pogosto delajo pogodbeno v medijskih hišah, lahko zaposlili lastnega malega delavca, kar bo po njegovem mnenju nadomestilo študente.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.