Slovenija
14 ogledov

Prinaša bolj malo dela

V Komisiji za preprečevanje korupcije Lukšičevo izjavo ocenjujejo kot nesprejeml Žurnal24 main
Malo delo. Funkl: Gospodarska zbornica Svetlika postavila na laž, novih delovnih mest ne bo.

"Zakon o malem delu sicer ne bo vplival na povečanje števila zaposlitev, odpira le drugačne oblike dela in nove izvajalce," je v stališču do zakona zapisala Gospodarska zbornica Slovenije, kjer sicer zakon podpirajo.

Kampanja

Gibanje. V Gibanju za dostojno delo in socialno družbo so do zdaj za kampanjo porabili 5.600 evrov, ki so jih dobili od Študentske organizacije Slovenije (ŠOS).

Za celotno kampanjo nameravajo porabiti do 25 tisoč evrov, ŠOS okoli 50 tisočakov, urad vlade za komuniciranje pa sto tisočakov.

"S tem so na laž postavili ministra za delo Ivana Svetlika," meni Marko Funkl, predsednik Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Na ministrstvu so namreč napovedali, da bo malo delo prineslo več kot deset tisoč novih delovnih mest.

Ministrstvo vztraja
Na ministrstvu so se na Funklove navedbe že odzvali. Pravijo, da je cilj zakona omejiti to obliko dela izključno na začasna, občasna in priložnostna dela.

Veliko študentov pa opravlja dela, ki so nelojalna konkurenca rednim oblikam zaposlitve, zato menijo, da bodo z onemogočenjem študentskega dela to odpravili.

Funkl predvideva, da bodo posamezni samostojni podjetniki, ki pogosto delajo pogodbeno v medijskih hišah, lahko zaposlili lastnega malega delavca, kar bo po njegovem mnenju nadomestilo študente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.