Princu dosmrtna ječa

Foto: Žurnal24 (Foto: YouTube)
Savdski princ Saud Abdulaziz bin Naser Al Saud je bil obsojen na dosmrtno ječo zaradi umora svojega ljubimca. Spoznali so ga krivega tudi v drugi točki obtožnice zaradi povzročitve hude telesne poškodbe
Oglej si celoten članek

Kazen so mu izrekli danes. Sodnik ga je obsodil na dosmrtno ječo, z možnostjo pogojnega izpusta po 20 letih. Porota je včeraj za odločitev, da je kriv, potrebovala le uro in 35 minut.

Ko so ga aretirali, se je želel sklicevati na diplomatsko imuniteto. 32-letnik je zmotno menil, da mu imuniteta pripada, ker je član savdske kraljeve družine.

Sodnik mu je ob izreku kazni dejal: "Zelo nenavadno je, da je princ obtožen za umor. Nihče v tej državi ni nad zakonom. Narobe bi bilo, da bi vas zaradi tega, ker ste član savdske kraljeve družine, obsodil strožje ali bolj prizanesljivo." Princ ob izreku kazni ni kazal nobenih čustev.

Ob morebitni vrnitvi v domovino Saudu grozi usmrtitev. Homoseksualnost je tam namreč prepovedana in se najstrožje kaznuje. Če mu bodo čez 20 let odobrili pogojni izpust, bi lahko Veliko Britanijo zaprosil za azil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.