Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Princu dosmrtna ječa

(Foto: YouTube) Žurnal24 main
Savdski princ Saud Abdulaziz bin Naser Al Saud je bil obsojen na dosmrtno ječo zaradi umora svojega ljubimca. Spoznali so ga krivega tudi v drugi točki obtožnice zaradi povzročitve hude telesne poškodbe

Kazen so mu izrekli danes. Sodnik ga je obsodil na dosmrtno ječo, z možnostjo pogojnega izpusta po 20 letih. Porota je včeraj za odločitev, da je kriv, potrebovala le uro in 35 minut.

Ko so ga aretirali, se je želel sklicevati na diplomatsko imuniteto. 32-letnik je zmotno menil, da mu imuniteta pripada, ker je član savdske kraljeve družine.

Sodnik mu je ob izreku kazni dejal: "Zelo nenavadno je, da je princ obtožen za umor. Nihče v tej državi ni nad zakonom. Narobe bi bilo, da bi vas zaradi tega, ker ste član savdske kraljeve družine, obsodil strožje ali bolj prizanesljivo." Princ ob izreku kazni ni kazal nobenih čustev.

Ob morebitni vrnitvi v domovino Saudu grozi usmrtitev. Homoseksualnost je tam namreč prepovedana in se najstrožje kaznuje. Če mu bodo čez 20 let odobrili pogojni izpust, bi lahko Veliko Britanijo zaprosil za azil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.