Pripeljal kriminalce

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Priseljevanje. Nezakoniti tuji delavci so postali kriminalci.
Oglej si celoten članek

Posebna skupina novomeških policistov je včeraj odvzela prostost 39-letnemu osumljencu, ki je prek svojega podjetja organiziral nezakonito priseljevanje državljanov Kosova. Najmanj 24 državljanom Kosova je omogočil prihod v Slovenijo in s tem prost prehod notranjih mej držav Evropske unije.

Kriminalci za Evropo

Tujci so takoj po prihodu v Slovenijo pot nadaljevali v Belgijo, Nemčijo, Francijo in Švico. V preiskavi so ugotovili, da je več tujcev iz tega primera obravnavanih za kazniva dejanja tihotapljenja prepovedanih drog, ponarejanja listin in za številna premoženjska kazniva dejanja, zaradi česar so že bili v avstrijskih, madžarskih in švicarskih zaporih.

"Delovno dovoljenje izdaja zavod za zaposlovanje, z njim tuji delavec pridobi možnost za prihod v Slovenijo. Očitno pa je to v nekaterih primerih samo fiktivno in nato prehajajo v druge države," nam je pojasnil Matjaž Verbič z novomeškega zavoda za zaposlovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:07 17. Maj 2012.

    Krive so upravne enote, ki jim izdajajo dovoljenja. Pri njh dobiš občutek kot da si na albanskem konzulatu in vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.