Slovenija
26 ogledov

Pripeljal kriminalce

italija priseljenci reuters Žurnal24 main
Priseljevanje. Nezakoniti tuji delavci so postali kriminalci.

Posebna skupina novomeških policistov je včeraj odvzela prostost 39-letnemu osumljencu, ki je prek svojega podjetja organiziral nezakonito priseljevanje državljanov Kosova. Najmanj 24 državljanom Kosova je omogočil prihod v Slovenijo in s tem prost prehod notranjih mej držav Evropske unije.

Kriminalci za Evropo

Tujci so takoj po prihodu v Slovenijo pot nadaljevali v Belgijo, Nemčijo, Francijo in Švico. V preiskavi so ugotovili, da je več tujcev iz tega primera obravnavanih za kazniva dejanja tihotapljenja prepovedanih drog, ponarejanja listin in za številna premoženjska kazniva dejanja, zaradi česar so že bili v avstrijskih, madžarskih in švicarskih zaporih.

"Delovno dovoljenje izdaja zavod za zaposlovanje, z njim tuji delavec pridobi možnost za prihod v Slovenijo. Očitno pa je to v nekaterih primerih samo fiktivno in nato prehajajo v druge države," nam je pojasnil Matjaž Verbič z novomeškega zavoda za zaposlovanje.

Komentarjev 1
  • Lavdan 08:07 17.maj 2012.

    Krive so upravne enote, ki jim izdajajo dovoljenja. Pri njh dobiš občutek kot da si na albanskem konzulatu in vse smrdi po korupciji.