Pripornika z uro zamude

Foto: Žurnal24 Obdolženi z leve: Jusuf Hauzi, Almir Shainoski, Mustaf Izairi, Gregor Kristl in
Združba. Začetek sojenja šesterici zaradi pečanja z mamili bo 15. marca.
Oglej si celoten članek

Mustaf Izairi, glavni osumljenec od šesterice obdolženih v heroinski navezi, in Ersen Jusufoski sta v sodno dvorano okrožnega sodišča prišla z enourno zamudo. A sojenje se kljub temu ni začelo, saj se na sodišču sploh ni pojavil obdolženi Ersen Hujić.

Akcija. Stekla je, potem ko so Avstrijci s pol kilograma heroina prijeli zakonca Kastrati. Policisti pod krinko so od združbe kupili za več kot 30 tisoč evrov droge.

Spremenjena obtožnica
Predsedniku senata sodniku Borisu Horvatu tako ni preostalo drugega, kot da začetek sojenja, na katerem bo šesterica zaslišana, prestavi na naslednjo predvideno obravnavo, ki bo 15. marca. Zanimivo je, da se bo sojenje snemalo, kar naj bi pomenilo, da bo stvar tekla hitreje, saj se bo sodnik tako izognil narekovanju izrečenih besed na zapisnik.

Prišlo je tudi do spremembe obtožnice, saj je okrožna državna tožilka Dragica Abrahamsberg iz obtožnice morala črtati Petro Lavrič, ki ji je prvotno očitala kaznivo dejanje neupravičenega prometa in proizvodnje z mamili. Višji sodniki so po ugovoru njenega odvetnika Boštjana Penka ocenili, da ni podan utemeljen sum, da je očitano dejanje tudi storila. Kot smo poročali že včeraj, naj bi se Mustaf Izairi, G. K., Almir Shainoski, Ersen Jusufoski, Ersen Hujić in Jusuf Hauzi ukvarjali z razpečevanjem in preprodajo heroina in kokaina, trgovali pa naj bi tudi v tujini.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.