Slovenija
190 ogledov

Pripornika z uro zamude

Sodišče Profimedias
Združba. Začetek sojenja šesterici zaradi pečanja z mamili bo 15. marca.

Mustaf Izairi, glavni osumljenec od šesterice obdolženih v heroinski navezi, in Ersen Jusufoski sta v sodno dvorano okrožnega sodišča prišla z enourno zamudo. A sojenje se kljub temu ni začelo, saj se na sodišču sploh ni pojavil obdolženi Ersen Hujić.

Akcija. Stekla je, potem ko so Avstrijci s pol kilograma heroina prijeli zakonca Kastrati. Policisti pod krinko so od združbe kupili za več kot 30 tisoč evrov droge.

Spremenjena obtožnica
Predsedniku senata sodniku Borisu Horvatu tako ni preostalo drugega, kot da začetek sojenja, na katerem bo šesterica zaslišana, prestavi na naslednjo predvideno obravnavo, ki bo 15. marca. Zanimivo je, da se bo sojenje snemalo, kar naj bi pomenilo, da bo stvar tekla hitreje, saj se bo sodnik tako izognil narekovanju izrečenih besed na zapisnik.

Prišlo je tudi do spremembe obtožnice, saj je okrožna državna tožilka Dragica Abrahamsberg iz obtožnice morala črtati Petro Lavrič, ki ji je prvotno očitala kaznivo dejanje neupravičenega prometa in proizvodnje z mamili. Višji sodniki so po ugovoru njenega odvetnika Boštjana Penka ocenili, da ni podan utemeljen sum, da je očitano dejanje tudi storila. Kot smo poročali že včeraj, naj bi se Mustaf Izairi, G. K., Almir Shainoski, Ersen Jusufoski, Ersen Hujić in Jusuf Hauzi ukvarjali z razpečevanjem in preprodajo heroina in kokaina, trgovali pa naj bi tudi v tujini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.