Priprave so dale nov zagon

Foto: Žurnal24 V Sevnici se trudijo za oživitev gimnastike in sokolskega duha. (Foto: Arhiv dru
Sevniško društvo želi nadaljevati sokolsko tradicijo. Začetek treningov konec septembra.
Oglej si celoten članek

"Na kondicijskih pripravah prejšnji teden se je vsak dopoldan 20 deklet in fantov potilo na igrišču športnega doma v Sevnici, popoldne pa so se hladili na sevniškem bazenu," je dejala Sara Bizjak, nekdanja telovadka, danes vaditeljica v Gimnastičnem društvu Sevnica, ki je bilo ustanovljeno že leta 1977. Takrat je bilo v njem pet trenerjev in sto dejavnih članov, zadnjih nekaj let pa je gimnastika v Sevnici zamrla.

Aleš Tuhtar, Tina Sebanc, Julija Rupret, Davorin Živkovič in Sara Bizjak so zdaj združili moči in izkušnje, ki so si jih nabrali v zadnjih letih kot trenerji ali tekmovalci. "Poletne priprave smo izpeljali zato, da bi imeli v tem šolskem letu intenzivnejše treninge. Ti bodo zdaj potekali dvakrat, trikrat na teden po dve uri. Prav tako želimo sodelovati na tekmovanjih – sprva na šolski, pozneje na klubski ravni," je dodala Bizjakova.

Ponosni so na sodelovanje z gimnastičnim društvom Sokol Bežigrad iz Ljubljane, treninge v novi sezoni pa bodo začeli konec meseca. "Upamo, da bomo po dolgem času obudili tudi zanimanje za moško gimnastiko," je za konec dejala sogovornica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.