Slovenija
44 ogledov

Priprave so dale nov zagon

V Sevnici se trudijo za oživitev gimnastike in sokolskega duha. (Foto: Arhiv dru Žurnal24 main
Sevniško društvo želi nadaljevati sokolsko tradicijo. Začetek treningov konec septembra.

"Na kondicijskih pripravah prejšnji teden se je vsak dopoldan 20 deklet in fantov potilo na igrišču športnega doma v Sevnici, popoldne pa so se hladili na sevniškem bazenu," je dejala Sara Bizjak, nekdanja telovadka, danes vaditeljica v Gimnastičnem društvu Sevnica, ki je bilo ustanovljeno že leta 1977. Takrat je bilo v njem pet trenerjev in sto dejavnih članov, zadnjih nekaj let pa je gimnastika v Sevnici zamrla.

Aleš Tuhtar, Tina Sebanc, Julija Rupret, Davorin Živkovič in Sara Bizjak so zdaj združili moči in izkušnje, ki so si jih nabrali v zadnjih letih kot trenerji ali tekmovalci. "Poletne priprave smo izpeljali zato, da bi imeli v tem šolskem letu intenzivnejše treninge. Ti bodo zdaj potekali dvakrat, trikrat na teden po dve uri. Prav tako želimo sodelovati na tekmovanjih – sprva na šolski, pozneje na klubski ravni," je dodala Bizjakova.

Ponosni so na sodelovanje z gimnastičnim društvom Sokol Bežigrad iz Ljubljane, treninge v novi sezoni pa bodo začeli konec meseca. "Upamo, da bomo po dolgem času obudili tudi zanimanje za moško gimnastiko," je za konec dejala sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.