Pripravimo se. Najbolj vroč dan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Širše evropsko območje se pripravlja na menda najbolj vroč dan doslej v letošnjem poletju.
Oglej si celoten članek

Vremenski portal Severe Weather poroča, da bo današnji petek prinesel najbolj vroč dan na širši evropski zahodni prostor. Francija bi lahko na številnih območjih zabeležila od 38 do 42 stopinj Celzija, Benelux do 37 stopinj, Anglija do 33. Vremenski modeli nakazujejo, da lahko temperature v nekaterih predelih južne Španije močno presežejo 40 stopinj Celzija, vročina bo tudi na skrajnem jugovzhodu Portugalske. 

Foto: Severe Weather Europe Vremenska karta

Pri danes do 35, jutri do 36

Tudi pri nas vročina po včerajšnjem izredno toplem dnevu ne bo jenjala. Vse do nedelje velja opozorilo Arsa glede velike toplotne obremenitve zlasti na Primorskem. Popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht, najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj.

Tudi jutri bo, nadaljujejo vremenoslovci, pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 33, na Primorskem do 36.

V nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo v notranjosti popustila.

Tudi rdeči alarm Hrvaška v vročinskem valu, a vrhunec šele prihaja

Napoved od 3. do 8. avgusta

V začetku tedna bo hladna fronta prešla območje Alp, nato se bo nad zahodno in srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka, kaže vremenska slika.

V ponedeljek in torek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in nevihtami. Tudi osvežilo se bo. Na Primorskem bo zapihala burja. Od srede naprej bo povečini sončno in postopno spet bolj vroče, napoved sklenejo vremenoslovci na Arsu.

Foto: Arso Preglednica vreme

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.