Svet
21273 ogledov

Hrvaška v vročinskem valu, a vrhunec šele prihaja

vročina temperatura sonce pripeka termometer
Včeraj so v Kninu zabeležili 38 stopinj Celzija. Hrvaško je zajel vročinski val, ki ne bo popustil, opozarjajo tamkajšnji vremenoslovci.

Vroče je bilo včeraj v dobršnem delu Hrvaške, najvišja temperatura je bila izmerjena v Kninu, 38 stopinj, na Reki in Senju so jih zabeležili 36, v Pazinu in Zemuniku 35. 

Kot poročajo hrvaški portali so nekatera mesta na obali že zjutraj zabeležila temperature nad 25 stopinj Celzija, državni hidrometeorološki zavod pa je objavil opozorila za vso državo. Oranžni alarm je prižgan za del obale, pri čemer hrvaški vremenoslovci opozarjajo, da vrhunec vala šele prihaja. 

Ta naj bi nastopil v soboto, ko je za tri hrvaška mesta že prižgan rdeči alarm, to so Knin, Reka in Split. Za Reko je zelo visoka toplotna obremenitev razglašena tudi za jutri. 

Danes še nekaj ploh 

Vremenoslovci pri tem opozarjajo, da bo vročinski val trajal najmanj do ponedeljka. Na Hrvaškem bo vroče tudi danes, dnevne temperature naj bi se gibale med 32 in 35 stopinj Celzija. 

Največja verjetnost za popoldanske nevihte je na severnem delu hrvaške obale, a osrednjem delu obale in v notranjosti Dalmacije bo najtopleje, temperature tam naj bi bile okrog 37 stopinj. 

Vročinski valovi - Hr | Avtor: meteo.hr meteo.hr

Vročina Vreme Slovenija Pazljivo, peklensko vroče bo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Laznivi 17:22 30.julij 2020.

    Karlovacko tece v potokih ,jancki in odojki se vrtijo more ima 26 ...pravi pravi tritedenski dopust na Krku.🤩

  • Covid_1984 14:43 30.julij 2020.

    uf, konec sveta, talij ose ledeniki, raste gladina vode, uf, uf, kakšna panika. računalniški modeli napovedujejo, da se bomo čez 500 let scvrli, uf, uf, dajmo nabiti davke v nebo. ali pa še dalje, za naše dobro, jasno.

  • alen009 10:40 30.julij 2020.

    Dobro vas Hrvati plačujejo, da toliko pišete o njih. Lepo bi bilo, če bi videli malo dlje od nosa.